Беззаставні кредити і махінації з іпотекою: ФГВФО повідомив про схеми виведення грошей із "Златобанку" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Беззаставні кредити і махінації з іпотекою: ФГВФО повідомив про схеми виведення грошей із "Златобанку"

Кредит&Депозит
1773
Фонд гарантування вкладів повідомляє, що на момент запровадження тимчасової адміністрації в АТ «Златобанк» обліковувалось понад 360 кредитних договорів більш як на 9,13 млрд грн.
За більшістю з них заборгованість на той час уже була прострочена, і станом на 1 січня 2019 р. погашено кредитів всього на 137,46 млн грн.
Про це повідомили ФГВФО.
1,4 млрд грн кредитів було видано банком взагалі без застави, а частина тих, що були забезпечені заставою, втратили її шляхом укладання менеджментом банку низки угод, що мають ознаки фіктивності. Загалом, уповноваженою особою Фонду було виявлено нікчемних правочинів на загальну суму 1,1 млрд грн, 4,3 млн дол США та 306,7 тис євро. Загалом із застави чи іпотеки банку було виведено ліквідного майна більш як на 1,6 млрд грн.
Наслідком такої діяльності керівництва “Златобанк” стало те, що при балансовій вартості активів у 9,5 млрд грн їх реальна вартість, за оцінкою незалежних суб’єктів оціночної діяльності, не перевищила 1,6 млрд грн (у майже 6 разів менше балансової).
При цьому загальна сума акцептованих кредиторських вимог до АТ «Златобанк» становить 6,8 млрд грн, а сума гарантованих вкладів, яку Фонд уже виплатив вкладникам (станом на 01.02.2019), становить 826,3 млн грн.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції за кредитами в Україні. Щоб допомогти вам обрати кредит онлайн у нас на сайті працює спеціальний сервіс. Завдяки його можна швидко і комфортно обрати необхідний саме вам кредитний продукт:

Помічник з кредитів 💁

За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас