Ажіотажний попит населення на валюту онлайн пішов на спад — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ажіотажний попит населення на валюту онлайн пішов на спад

Особисті фінанси
2216
ПриватБанк відзвітував про підсумки першого тижня надання послуги валютообміну для фізичних осіб в інтернет- та мобільному банкінгу Приват24: обсяги купівлі доларів стабілізувалися на рівні нижче $1 млн на день.
З 7 лютого українським банкам дозволили проводити з фізичними особами операції обміну валюти онлайн в межах ліміту 150 тис. грн на добу. Тоді 7 банків оголосили про запуск цієї послуги. Найбільші обсяги валютообмінних операцій у перший день були зафіксовані в ПриватБанку.
ПриватБанк повідомив, що з 7 по 13 лютого його клієнти купили $7,11 млн, а продали йому – $2,64 млн. Попит на євро також був високим: клієнти купили за тиждень 2,11 млн євро, продали – 0,91 млн євро.
Але щоденна динаміка показує, що якщо в перші два робочі дні нової послуги клієнти скуповували по $1,5-2 млн на день, то цього тижня ажіотаж закінчився – сума не перевищувала $1 млн.
При цьому середня сума почала зростати, що означає зниження кількості невеликих транзакцій (система Приват24 дозволяє купити навіть $1, чим користувалися клієнти для тестування опції).
Обсяг продажу доларів становив $0,4-0,5 млн на день (без урахування вихідних).
На ринку євро не було пікових сплесків: обсяги продажу і купівлі в будні дні не змінювалися.
Про аналогічний тренд зниження ажіотажу повідомили і в проекті «монобанк» (Універсал Банк).
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас