Ринок злиття та поглинання в Україні торік зріс на 78% - KPMG — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ринок злиття та поглинання в Україні торік зріс на 78% - KPMG

Казна та Політика
387
Ринок злиття та поглинання в Україні продовжує набирати обертів: у 2018 році кількість угод зросла на 19% проти попереднього року, а їхня сукупна вартість – на 78%, до 1,8 млрд дол.
Про це йдеться у звіті KPMG.
Як повідомляють у KPMG, основним висновком цього дослідження є те, що впевненість інвесторів продовжує свою криву зростання, демонструючи 78% приріст загальної вартості угод до 1,8 млрд дол. США, а також 19% збільшення кількості угод – до 80 угод.
Зростаюча довіра міжнародних інвесторів до України базується на стабільному економічному відродженні країни та прогресі структурних реформ, які є ключовою вимогою МВФ та умов ЄС для надання кредитних пакетів.
На внутрішньому ринку продовжує домінувати укладання угод серед операцій зі злиття та поглинання в Україні: їхня вартість сягнула 1,1 млрд дол. США, а загальна кількість – 50.
Найбільша угода року придбання гірничо-збагачувальної фабрики “Донецьксталь” за 714 млн дол. США (консорціум вітчизняних інвесторів, включаючи “Метінвест”).
Ключові угоди з іноземними інвесторами
  • Продаж компанії Мрія Агрохолдинг, яку придбала Saudi Agriculture and Livestock Investment Company (SALIC) за 242 млн дол. США.
  • Купівля пакета акцій у Kernel Holdings групою Julius Baer за 73 млн дол. США.
Найбільша частка інвестицій – металургічна та гірничодобувна промисловість (придбання “Донецьксталі” та купівлі “Євраз ДМЗ” за 106 млн дол. США холдингом Development Construction Holding).
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас