Єдиний квиток у транспорті: де купити та як користуватися — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єдиний квиток у транспорті: де купити та як користуватися

Особисті фінанси
1879
Сьогодні оплатити проїзд в будь-якому комунальному громадському транспорті в Києві можна за допомогою єдиного квитка, транспортної картки Kyiv Smart Card, Картки киянина, паперового квитка з QR кодом або QR кодом, згенерованим у кабінеті киянина.
Про це розповів директор департаменту інформаційно-комунікаційних технологій КМДА Юрій Назаров, повідомляє прес-служба адміністрації.
“На сьогодні придбали та користуються транспортною карткою Kyiv Smart Card вже близько 2 тисяч киян. Валідаторами обладнано 1326 одиниць наземного транспорту. У 68 вестибюлях київського метрополітену модернізовано 76 турнікетів – вони позначені надписом Kyiv Smart Card. Згодом до сплати проїзду ми плануємо під’єднати й розрахунок банківською карткою”, – розповідає він.
Як правильно здійснювати оплату:
  • Щоб здійснити оплату у салоні наземного транспорту, потрібно піднести картку або квиток до валідатора.
  • В метрополітені – до зчитувального пристрою на турнікеті.
Де можна придбати Kyiv Smart Card:
  • На станціях метро «Хрещатик», «Театральна», «Майдан Незалежності», «Академмістечко», «Лісова», «Арсенальна», «Теремки», «Видубичі», «Сирець» та «Почайна».
  • Продаж на інших станціях метро планують розпочати найближчим часом.
Де можна поповнити картку:
  • В касах вказаних десяти станцій метрополітену.
  • У боксах самообслуговування Ibox.
  • Згодом придбати та поповнити транспортну картку буде можливо в терміналах самообслуговування, розташованих у всіх вестибюлях КП «Київський метрополітен» та на станціях швидкісного трамваю, касах Т-кіосків, окремо поповнити – в мобільному додатку Kyiv Smart City, терміналах 2click, на сайтах iPay та Portmone.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас