Німеччина побудує два термінали для прийому скрапленого газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німеччина побудує два термінали для прийому скрапленого газу

Енергетика
541
Німеччина побудує мінімум два термінали для прийому скрапленого природного газу на півночі країни.
Про це повідомив глава німецького міністерства економіки Петер Альтмайєр, інформує німецьке видання Der Spiegel.
Заява прозвучала на німецько-американській конференції з розвитку ринку імпорту СПГ в Берліні. За інформацією видання, в контексті будівництва зараз обговорюються локації Брюнсбюттель, Стаді і Вільгельмсгафен.
Крім того, за даними Міненергетики Німеччини, повинні бути скориговані рамкові умови для будівництва відповідної інфраструктури.
У Німеччині ще немає своїх СПГ-терміналів, але через відмову від атомної енергетики і видобутку вугілля в майбутньому вона все більше буде покладатися на природний газ. Зараз він надходить в країну в основному з Нідерландів, Росії та Норвегії.
Президент США Дональд Трамп хоче розширити торгівлю скрапленим газом і розглядає Європу як ринок для розширення експорту. Він неодноразово висловлювався проти російського газопроводу “Північний потік-2”.
Уряд США і Конгрес неодноразово погрожували санкціями проти німецьких компаній, що беруть участь у проекті.
За словами Альтмайєра, купівля американського СПГ не повинна служити для того, щоб заспокоїти застереження США. За його словами, у зв’язку з енергетичною реформою і скороченням імпорту з Північного моря Німеччина “зацікавлена ​​в диверсифікації поставок газу”.
За матеріалами:
Європейська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас