Україна опинилася серед лідерів Європи за кількістю компаній в сфері ШІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна опинилася серед лідерів Європи за кількістю компаній в сфері ШІ

Казна та Політика
744
Компанія Deep Knowledge Analytics підготувала звіт Artificial Intelligence Industry in Eastern Europe 2018, в якому досліджується стан ринку штучного інтелекту. Як виявилося, Україна увійшла до трійки лідерів серед країн Східної Європи за кількістю компаній, що працюють у сфері штучного інтелекту.
За даними Deep Knowledge Analytics в Україні налічується 57 компаній, які працюють в сфері ШІ. Це третій результат для східноєвропейського регіону. Більше таких компаній зустрічається лише у Польщі (110) та Росії (133). При цьому в Україні всього 11 інвесторів галузі, це п’ятий показник для регіону.
При цьому наголошується, що Україна лідирує за кількістю аутсорсинг-компаній в сфері штучного інтелекту – причому не тільки в Східній, а й у Західній Європі. Всього таких організацій в країні налічується 26, тоді як у всьому світі їх є 226. Таким чином, на Україну припадає 11,5% від загальносвітової кількості аутсорсинг-компаній в сфері ШІ. Також наголошується, що за даними LinkedIn, в Україні понад 2000 компаній-розробників у сфері ШІ.
Більшість українських компаній з галузі штучного інтелекту працюють над програмним забезпеченням (38%). Серед інших популярних напрямків – інформаційні технології, чатботи і ШІ-асистенти, фінтех-рішення та розважальні продукти.
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас