В уряді планують вивести державні підприємства з-під контролю міністерств — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В уряді планують вивести державні підприємства з-під контролю міністерств

Казна та Політика
306
Державні підприємства в Україні планують вивести з-під управління конкретних міністерств та передати в управління створених наглядових рад, які надалі координуватимуть їхню діяльність.
Наразі держава контролює близько 3,5 тисячі державних підприємств, управління якими здійснюють міністерства.
«Враховуючи загальну кількість підприємств, ми маємо надвелике навантаження на міністерства. Тільки Міністерство економічного розвитку й торгівлі управляє понад 500 держпідприємствами. Ми бачимо своє завдання в тому, щоб розвантажити міністерства і забезпечити можливість сфокусуватися на розробці політики», — повідомив міністр кабінету міністрів України Олександр Саєнко під час інвестиційної конференції Dragon Capital.
За його словами, міністерства не будуть здійснювати безпосереднє управління підприємствами, а лише встановлюватимуть певні завдання.
Він також додав, що кількість державних підприємств необхідно зменшувати, проводячи приватизацію.
Зазначимо, що наразі держава отримує доходи лише від «малої» приватизації, оскільки «велика», в межах якої планують продати такі компанії, як Одеський припортовий завод, Президент-готель, Центренерго та низку ТЕЦ, наразі заблокована. Однією з причин цього є відсутність попиту на великі державні компанії серед інвесторів, а також наявність судових процесів, які гальмують початок підготовки до приватизації.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас