В НБУ назвали найбезпечніший спосіб використання платіжних карток — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В НБУ назвали найбезпечніший спосіб використання платіжних карток

Фінтех і Картки
2681
Найбезпечнішим способом використання платіжних карток є операції в торговельній мережі, беручи до уваги збитки, які понесли українці і банки через шахрайські оборудки в інтернеті і через банкомати.
Про це заявив заступник начальника управління роздрібних платежів Департаменту платіжних систем та інноваційного розвитку Національного банку України Владислав Дикий.
У НБУ зазначили, що минулого року найбільша кількість шахрайських оборудок з платіжними картками проводилися у мережі Інтернет та стосувалася методів соціальної інженерії, коли зловмисники входять в довіру до держателів карток та випитують у них персональні дані, реквізити платіжних карток або спонукають власників рахунків до здійснення переказу коштів на користь шахраїв.
“Загалом у першому півріччі 2018 року на 1 мільйон гривень видаткових операцій з використанням платіжних карток лише 64 гривні припадали на незаконні оборудки. За підсумками 2017 року ця сума становила 77 гривень, в 2016 році – майже 110 гривень”, – сказав Дикий.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас