Toshiba розробила подвійну сонячну панель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toshiba розробила подвійну сонячну панель

Технології&Авто
4206
Дослідні двошарові сонячні панелі випускаються з використанням зовнішнього прозорого шару з арсеніду галію.
Ефективність таких панелей потрапляє в діапазон 30-40%, повідомляє 3Dnews».
Це на 50-100% більше, ніж у випадку одношарових кремнієвих елементів. Однак для масового виробництва використання подібних матеріалів є економічно необґрунтованим. Виправити ситуацію з собівартістю панелей намагаються розробники Toshiba.
Toshiba розробила подвійний сонячний елемент з ефективністю 30-40%, але на основі закису міді (Cu2O).
За допомогою складно контрольованого процесу фахівці Toshiba нанесли тонкий шар світлопоглинаючої прозорої плівки з Cu2O на звичайний кремнієвий фотоелемент. Проблема в точному дозуванні подаваного кисню, оскільки на виході може вийти як звичайний оксид міді, так і чиста мідь. При належній акуратності на поверхні кремнієвого фотоелемента виникає плівка з прозорістю 80%. Електрика від падаючих сонячних променів буде виробляти як верхній шар з Cu2O, так і нижній з кремнію (з втратою 20% випромінювання).
У компанії обіцяють довести технологію виробництва подвійних сонячних панелей з верхнім шаром із закису міді до комерційного рівня протягом трьох наступних років. Ефективність панелей повинна лежати в межах 30-40%, але вартість техпроцесу повинна бути суттєво оптимізована.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас