Проблеми з фінансами: Держенергонагляд працює лише один день на тиждень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Проблеми з фінансами: Держенергонагляд працює лише один день на тиждень

Казна та Політика
433
Державна інспекція з енергетичного нагляду за режимами споживання електричної і теплової енергії з кінця грудня 2018 року перейшла на 8-годинний робочий тиждень через відсутність фінансування її діяльності.
Про це сказав головний державний інспектор з енергетичного нагляду України Вадим Антонюк.
“З 26 грудня 2018 року через відсутність фінансування ми перейшли на восьмигодинний робочий тиждень, це означає, що працюємо лише один день на тиждень. Наразі на роботу виходить близько 8% всього персоналу. Це ставить під загрозу безпеку роботи всіх розподільних електромереж, що в кінцевому підсумку вплине на надійність та якість електропостачання споживача”, – сказав Антонюк.
Він пояснив, що регулятор не затвердив у тарифі на передачу електроенергії ДП “НЕК “Укренерго” на 2019 рік статтю витрат для фінансування Держенергонагляду.
“Вона зробила це, посилаючись на відсутність законних підстав, оскільки ще минулого року нас мали реорганізувати у центральний орган виконавчої влади. Але, як бачите, цього досі не сталося. За фактом інспекція все ще залишається підрозділом “Укренерго”, – відзначив Антонюк.
За його словами, у прикінцевих положеннях Закону “Про ринок е/е” уряд було зобов’язано реорганізувати інспекцію в ЦОВВ ще до червня 2018 року. До того моменту Держенергонагляд мав припинити своє існування як підрозділ “Укренерго”.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас