Робомобілі Jaguar Land Rover сповістять про наміри проекцією на дорозі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Робомобілі Jaguar Land Rover сповістять про наміри проекцією на дорозі

Технології&Авто
317
Компанія Jaguar Land Rover продовжує розробляти технології для самокерованих автомобілів майбутнього: черговим рішенням у цій сфері стала система проекційного інформування.
Ідея полягає в тому, щоб дати робомобілям можливість взаємодіяти з іншими учасниками руху – перш за все з пішоходами. Для цього Jaguar Land Rover пропонує оснащувати самохідний транспорт спеціальним проектором, який буде формувати ті чи інші знаки безпосередньо на дорожньому полотні.
У поточному вигляді система проектує серію ліній зі змінним інтервалом. При гальмуванні машини інтервал між лініями зменшується, і при повній зупинці автомобіля ці смуги перетворюються на аналог пішохідної зебри. З початком руху інтервал починає збільшуватися, вказуючи на розгін робомобиля.
Крім того, система інформує про зміни напрямку руху. Так, при планованому повороті наліво або направо лінії згинаються у формі віяла у відповідний бік.
У перспективі можливості запропонованої системи можуть бути розширені, що дозволить проектувати на дорогу інші знаки і супутню інформацію. До речі, схожу технологію також розробляє Hyundai.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас