Кіберполіція викрила хакера, який викрадав гроші з криптогаманців — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кіберполіція викрила хакера, який викрадав гроші з криптогаманців

Особисті фінанси
310
Працівники Департаменту кіберполіції зупинили 30-річного мешканця Запоріжжя, який створив вірус типу «Stiller» та поширював його серед користувачів мережі інтернет. Таким чином він отримував доступ до крипто-гаманців потерпілих. Сума збитків наразі встановлюється.
Про це повідомляє прес-служба Департаменту кіберполіції України.
Створений хакером вірус потрапляв у файлову систему користувачів через розсилки спам-повідомлень, а також із веб-сайтів із замаскованим у різні частини веб-сторінки вірусом. Завдяки цьому зловмисник отримував доступ до персональних комп’ютерів користувачів. Це дозволяло отримувати логіни та паролі потерпілих для авторизації в їх крипто-гаманцях.
Отримавши доступи до крипто-біржових акаунтів та до комп’ютерного обладнання потерпілих, зловмисник здійснював виведення коштів на підконтрольні біткоїн-гаманці.
Під час обшуку в його помешканні поліцейські вилучили комп’ютерну техніку, жорсткі диски з інформацією та мобільні телефони.
Також було виявлено, що у 2017 році чоловік розповсюджував шкідливий програмний засіб під назвою «kiaracript». Цей вірус був призначений для шифрування інформації користувачів ураженого пристрою. Для дешифровки інформації потерпілий мав сплатити зловмисникам гроші у криптовалюті.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас