США перевірять Deutsche Bank у справі про відмивання грошей з Росії та інших країн колишнього СРСР — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США перевірять Deutsche Bank у справі про відмивання грошей з Росії та інших країн колишнього СРСР

Світ
325
Федеральна резервна система (ФРС) США перевіряє, як саме Deutsche Bank обробляв підозрілі транзакції на мільярди доларів від естонського підрозділу Danske Bank, обвинуваченого у відмиванні грошей.
Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на джерела.
Розслідування ФРС перебуває на ранньому етапі і поки що носить конфіденційний характер, зазначає агентство, передають «Ведомости».
Регулятор вивчає, чи здійснював американський бізнес Deutsche Bank належний контроль за коштами, що надходили з естонського підрозділу Danske Bank.
Розслідування щодо естонського відділення Danske Bank було розпочато в серпні минулого року, воно стосується роботи банку в період з 1 лютого 2007 року по січень 2016 р. Під підозрою опинилися практично всі транзакції резидентів в естонському підрозділі за цей період.
Розслідування щодо Danske Bank проводить прокуратура Данії, а також регулятори Євросоюзу і США.
Скандал розгорівся, коли з’ясувалося, що в зазначений період через естонську філію Danske пройшло близько $230 млрд з Росії та інших країн колишнього СРСР. Значна частина цих коштів може бути класифікована як підозрілі операції, визнав датський банк. Через скандал у банку змінилося керівництво: гендиректор і голова ради директорів втратили свої пости. Deutsche Bank, а також Bank of America припинили обслуговувати доларові транзакції для естонської філії Danske в 2015 р. Обидва зробили це через занепокоєння з приводу відмивання грошей.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас