Нафтогаз назвав цілі України в тристоронніх газових переговорах — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафтогаз назвав цілі України в тристоронніх газових переговорах

Казна та Політика
597
НАК “Нафтогаз України” ставить головним завданням для тристоронніх переговорів Україна-Росія-ЄС збереження транзиту і дотримання норм європейського права.
Про це під час брифінгу сказав голова НАК “Нафтогаз України” Андрій Коболєв.
“Головним завданням на цих переговорах є збереження транзиту. Друге – ми хочемо, щоб контракт відповідав усім нормам європейського права. І якщо ці умови будуть виконані, ми, по-перше, будемо мати обсяги, по-друге – гарантії, що ці обсяги будуть нам або надаватися, або ці гроші будуть надаватися нам додатково, якщо російська сторона не буде виконувати свої зобов’язання”, – зазначив Коболєв.
Він також назвав перешкоду до виконання цих вимог.
“Однією з головних проблем переговорів у Брюсселі є вимога Газпрому відновити так званий “баланс”. Про який баланс йдеться? Україна платила за газ в 5-6 разів більше, ніж отримувала за транзит. Зараз ми платимо за імпортний газ на 0,5 млрд менше, ніж ми отримуємо за транзит газу”, – сказав Коболєв.
На його думку, російська сторона на переговорах тягне час в очікуванні виборів в Україні – президентських і парламентських. За відсутності нових договорів Росія може припинити транзит на початку 2020 року, після завершення чинного контракту.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас