Зубко розповів про пріоритети сільської медицини — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Зубко розповів про пріоритети сільської медицини

Казна та Політика
144
14 млн українців, які проживають у селах, мають бути забезпечені доступною та якісною первинною медичною допомогою. Це завдання ухваленого Парламентом закону 2206, ініційованого Президентом України Петром Порошенком. Кінцева мета якого — знизити протягом 2-3-5 років смертність українців, які проживають у сільській місцевості, за трьома найбільш поширеними в Україні захворюваннями: серцево-судинними хворобами, бронхіальною астмою, цукровим діабетом.
Це підкреслив віце-прем’єр-міністр — міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко.
“Розвиваючи сільську первинну медичну допомогу і за допомогою телемедицини, ми ставимо за мету: за рахунок ранньої діагностики зменшити втричі смертність від інфаркту в селах”, – зазначив Геннадій Зубко.
За його словами, до трьох нозологій сьогодні можна додати ще одну – дерматологію. Адже дерматологічні проблеми має значна частина населення. Консультації саме з дерматології становлять сьогодні 20% звернень.
«Озвучені цілі ми ставимо як на рівні України, так само вони повинні бути поставлені і на рівні кожної сільської амбулаторії в спроможній мережі первинної медичної допомоги. І для 100-відсоткового досягнення цих цілей нам необхідно забезпечити три основні речі: спроможна сільська мережа з необхідною кількістю амбулаторій, сімейний лікар з належними умовами праці (заробітна плата, приміщення, житло, транспорт), сучасне оснащення і головне — можливості телемедичних послуг», – наголосив Геннадій Зубко.
За матеріалами:
Hubs
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас