Nissan створює паралельну реальність для водіїв майбутнього (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Nissan створює паралельну реальність для водіїв майбутнього (відео)

Технології&Авто
437
Японська компанія представила на виставці CES 2019 не тільки електромобіль зі збільшеним запасом ходу, але і нову концепцію створення навколо автомобіля віртуального світу, в якому у водія з’являться «надздібності».
Ідея отримала назву Invisible-to-Visible (I2V) і полягає в оснащенні автомобіля технологією віртуальної реальності, сенсорами і пристроями комунікації з іншими машинами і об’єктами. Система буде відстежувати їхній стан в режимі реального часу і проектувати зображення на дисплей VR, пише New Atlas.
I2V сповістить водія про небезпеку – те, що зазвичай вислизає від його уваги: автомобілі або велосипедистів, які ​​під’їжджають, про пішоходів, які переходять вулицю, тощо.
Все, що може стати на заваді, буде позначено на екрані віртуальної реальності.
Крім цього завдання, система I2V проектує зображення в салоні автомобіля. Наприклад, вхідний відеодзвінок не змусить водія відволікатися від дороги і дивитися на екран, тому що проекція людини, яка телефонує, з’явиться в автомобілі, і її можна буде побачити в спеціальних I2V-окулярах.
Nissan створює паралельну реальність для водіїв майбутнього (відео)
Ця ж технологія забезпечить ще більш інтуїтивну навігацію, а водій-новачок може таким чином отримувати вказівки від професіонала.
Nissan створює паралельну реальність для водіїв майбутнього (відео)
Задіявши штучний інтелект, Nissan планує зробити I2V ще кориснішим – зібравши дані про звички і потреби водія. Для нього кожна нова поїздка за маршрутом буде спокійнішою від попередньої, а для оточуючих – безпечнішою. Як заявив представник Nissan, «допомагаючи вам бачити невидиме, I2V підвищує вашу впевненість і робить водіння приємнішим».
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас