Daimler вкладе 500 млн євро в розробку безпілотних вантажівок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Daimler вкладе 500 млн євро в розробку безпілотних вантажівок

Технології&Авто
149
Німецька Daimler планує інвестувати в найближчі роки 500 млн євро в створення самокерованих вантажівок.
Компанія має намір до 2025 року випустити повністю самокеровані вантажні машини на ринок, заявив представник Daimler на міжнародній виставці Consumer Electronics Show в Лас-Вегасі.
Частково автоматизовані вантажівки введуть в експлуатацію вже в 2019 році, повідомляє Deutsche Welle. Для розробки нових автомобілів компанія має намір створити близько 200 робочих місць в США і Німеччині.
Перші частково автоматизовані вантажівки спершу планується випустити на дороги США. Система управління в них дозволяє комп’ютеру самому гальмувати, набирати швидкість і повертати. Daimler має намір відмовитися від стадії, коли вантажівка здатна їхати без шофера, але водій перебуває в кабіні для підстраховки.
Крім того, компанія не буде використовувати технологію Truck platooning, що передбачає об’єднання автоматизованих вантажних автомобілів у колони для подальшого спільного пересування за заданим маршрутом зі збереженням мінімальної дистанції між усіма учасниками. Перший автомобіль в колоні виступає в якості “ведучого”, а інші вантажівки, що йдуть за ним, підлаштовуються під його параметри руху.
Передбачалося, що цей підхід дозволяє домогтися відчутної економії пального і скорочення рівня викидів вуглекислого газу. Однак випробування, які проводяться з 2016 року, показали, що передбачувана економія сильно перебільшена.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас