У Польщі з наступного року заморожують ціни на електроенергію для споживачів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Польщі з наступного року заморожують ціни на електроенергію для споживачів

Енергетика
2359
Нижня палата польського парламенту у п’ятницю прийняла закон, яким передбачається замороження з наступного року цін на електроенергію для споживачів на рівні 2018 року.
Для розгляду лише цього питання було скликано позачергове засідання Сейму на 28 грудня.
“Метою закону є захист польських родин, польських фірм, промисловості і самоврядування від негативних наслідків різкого підвищення цін електроенергії, які ми спостерігаємо зараз”,- заявив під час обговорення питання депутат від правлячої партії “Право і Справедливість” (PiS) Мацей Малецький.
Міністр енергетики РП Кшиштоф Тхужевський під час обговорення заявив, що завдяки прийняттю цього закону приватні споживачі електроенергії, підприємства та органи місцевого самоврядування в Польщі зекономлять 9 млрд злотих (2,5 млрд доларів).
Глава польського уряду Матеуш Моравецький повідомив, що чинна польська влада виправляє помилку попередньої провладної коаліції, яка упродовж 2008-2012 років підвищила ціни на електроенергію для пересічних споживачів на 50%.
Законом, зокрема, передбачається зниження акцизного збору на електроенергію з 1 МВт/год з 20-ти до 5-ти злотих (35 грн).
В обґрунтуванні до закону підкреслюється, що тарифи на електроенергію на 2019 рік “були неприйнятними з суспільної точки зору”.
За прийняття закону проголосувало 389 депутатів Сейму, троє було проти, а 17 утрималося.
Закон відразу передано на розгляд Сенату Польщі.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас