Курятина стала м'ясом №1 в Україні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Курятина стала м'ясом №1 в Україні

Аграрний ринок
1831
Останні п’ять років смаки українців при виборі м’яса незмінні – співвітчизники віддають перевагу курятині.
Про це свідчать дані аналітичного відділу Ради з питань експорту продовольства (UFEB).
“Курятина залишається найпопулярнішим за споживанням різновидом м’яса останні п’ять років, тоді як споживання свинини за розглянуте п’ятиріччя знизилося на 15,3% або на 2,3 кг на людину (від 21,5 кг до 19,2 кг). Водночас відносну непопулярність яловичини можна пояснити досить високою ціною”, – розповідають в UFEB.
Курятина тримає пальму першості за рахунок цінової доступності, кажуть фахівці.
У 2017-му кожен українець в середньому з’їдав 24,3 кг продукту. При цьому споживання свинини в минулому році склало 19,2 кг, яловичини – 7,5 кг на людину, вказують дані Держстатистики.
М’ясо птиці полюбляють не тільки українці. Сьогодні найбільше споживання курятини фіксується в мусульманських країнах (Саудівська Аравія, Іран) та Ізраїлі.
Досить багато їдять м’яса птиці малазійці, які вважають продукт джерелом тваринного білка. Бразильці обирають між яловичиною і м’ясом птиці, а для жителів Америки курятина займає перше місце у балансі споживання м’ясних продуктів.
“Згідно з очікуваннями світових експертів, основними ринками збуту курятини в наступні роки будуть країни, що розвиваються, за рахунок зростання кількості населення”, – повідомляють в UFEB.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас