Регулятор пояснив переваги нової договірної системи на ринку електроенергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Регулятор пояснив переваги нової договірної системи на ринку електроенергії

Енергетика
2496
Голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), Оксана Кривенко розповіла про переваги нової моделі роздрібного ринку електричної енергії.
Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на публікацію Кривенко Facebook.
Як зазначила голова комісії, система договірних відносин забезпечує максимальну простоту і легкість для споживача обирати, змінювати, об’єднувати в різні періоди часу, найбільш вигідні умови поставки.
За її інформацією, система проведення розрахунків в умовах нового ринку електричної енергії дає можливість споживачам вибирати для себе найбільш клієнто-орієнтовані комерційні пропозиції постачальників, а у разі необхідності – вільно і швидко змінювати постачальника шляхом приєднання до публічних пропозицій інших постачальників електричної енергії
“Побутові та малі побутові споживачі мають право на отримання універсальних послуг на недискримінаційній основі. Ціни таких послуг будуть регульованими і стабільними. Плата за ці послуги з розподілу електричної енергії включається постачальником універсальних послуг в єдиний платіжний документ за електричну енергію окремим рядком”, – додала вона.
Нагадаємо, з січня 2019 року, щоб забезпечити власне споживання електричної енергії, замовники повинні здійснювати окремо закупівлю послуг з розподілу електричної енергії та закупівлю електричної енергії.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас