Будівництво триває: "Північний потік - 2" вже дістався Швеції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Будівництво триває: "Північний потік - 2" вже дістався Швеції

Енергетика
658
Газопровід “Північний потік – 2” дістався Швеції. Про це 23 грудня повідомляє видання “Гордон” з посиланням на Sveriges Radio. Почалося встановлення труб газопроводу в економічній зоні Швеції в Балтійському морі.
Труби для газопроводу зберігаються в шведському порту Карлсхамн, очікується, що встановлення проводитиметься до літа 2019 року. Станом на 23 грудня укладено близько 370 км газопроводу “Північний потік – 2”. У компанії Nord Stream 2 зазначили, що реалізація проекту “Північний потік – 2” йде за графіком. “Північний потік – 2” – другий газопровід, який повинен зв’язати Росію з Німеччиною по дну Балтійського моря.
Протяжність маршруту – понад 1200 км, потужність нового трубопроводу складе 55 млрд м³ газу на рік. Вартість проекту – €9,5 млрд, його навпіл фінансують російський “Газпром” і п’ять європейських компаній.
В “Газпромі” прогнозують, що “Північний потік – 2” введуть в експлуатацію до кінця 2019 року. Данія поки не дозволила прокладати трубопровід через свою територію. Оператор проекту запропонував прокласти трубопровід в обхід цієї країни.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас