Volkswagen звільнить 7 тис. співробітників заводів у Ганновері і Емдені - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Volkswagen звільнить 7 тис. співробітників заводів у Ганновері і Емдені - ЗМІ

Фондовий ринок
843
Німецький автомобілебудівний концерн Volkswagen AG (VW) має намір скоротити близько 7 тис. працівників підприємств, розташованих у Ганновері і Емдені, в найближчі роки, пише Frankfurter Allgemeine Zeitung.
Зараз на цих заводах працює близько 22 тис. осіб, тобто звільнення стосуватиметься майже третини штату, наголошується в статті.
Причинами такого кроку є плани компанії з більш масштабного переходу на електромобілі, а при новому виробництві зникне потреба у низці спеціальностей.
Скорочення штату буде здійснено за рахунок добровільних звільнень, а також виходу працівників на пенсію. Тимчасовим працівникам будуть запропоновані контракти в компанії Porsche і на заводі VW в Касселі.
На цьому тижні VW оголосив про перегляд планів з розвитку технологій для електромобілів після того, як влада ЄС посилила норми викидів вуглекислого газу. За словами гендиректора компанії Гербера Дісса, нові заходи означають, що до 2030 року понад 40% проданих компанією автомобілів в Європі повинні бути електричними.
“Це означає, що наша наявна програма змін недостатня”, – сказав він.

Довідка finance.ua:

  • Минулої осені Volkswagen оголосив про намір інвестувати 30 млрд євро в розвиток електромобілів до 2022 року. Тепер ці плани підлягають перегляду.
  • Крім того, компанія прискорить виведення з виробництва старих моделей, почне переобладнання заводів і збільшить випуск батарей для електромобілів.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас