З 1 січня Польща закриє пішохідний пункт пропуску на кордоні з Україною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 січня Польща закриє пішохідний пункт пропуску на кордоні з Україною

Казна та Політика
1884
Один з двох пішохідних пунктів пропуску на кордоні з Польщею у Львівській області – «Долгобичув-Угринів» – мають намір закрити.
Пішохідний пункт пропуску «Долгобичув-Угринів», відкритий в 2014 році, буде працювати тільки до кінця поточного року.
«В кінці року закінчується дія пілотного проекту по пішохідному перетину кордону на автомобільному пункті пропуску “Долгобичув-Угринів”… Тимчасовий характер облаштованої для пішохідного руху інфраструктури створює багато загроз і не дозволяє продовжити дію пілотного проекту в його нинішньому вигляді. Також, з огляду на збільшення часу очікування перетину кордону людьми, які подорожують автобусом, виправданим є використання автобусних переїздів за їх прямим призначенням», – заявляє прикордонна служба Польщі.
Пішохідний перехід на цьому пункті пропуску влітку 2015 року в якості піврічного експерименту облаштували на смузі, від початку призначеній для проїзду автобусів. Відтоді дію експерименту постійно подовжували.
Українські прикордонники поки не отримували офіційних документів про закриття пішохідного переходу в Угринові.
«Дія експерименту справді закінчується. Ми чули про те, що пішохідний пункт пропуску мають намір закрити, але поки чекаємо офіційних документів від польських колег. Ймовірно, завтра-післязавтра отримаємо всі документи і тоді будемо знати точно, що буде з цим пунктом», – заявила прес-секретар Львівського прикордонного загону Ярослава Мельник.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас