На зміну фінансовій анархії ICO прийде ера регульованого STO - експерт — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На зміну фінансовій анархії ICO прийде ера регульованого STO - експерт

Фінтех і Картки
866
Інтерес до криптовалют падає разом з їх курсом, а про ICO вже майже не говорять. Проте це не означає, що збирати гроші криптовалютним краудфандінгом перестануть, говорить голова компанії 9 Spokes і член ради директорів Асоціації регулювання криптовалютної індустрії Томас Пауер.
На його думку, на зміну ICO прийде STO — контрольоване державою розміщення криптоактивів.
Фахівець пояснює, що на зорі популярності ICO ентузіасти раз у раз прогнозували, як цей формат збору коштів на бізнес-проекти потіснить IPO. У плюси йому записували простоту і відсутність потреби в будь-яких регуляторах.
Але дуже скоро кількість випадків шахрайство при проведенні неконтрольованого запуску криптовалют і цифрових токенів стала стрімко зростати, і сьогодні вже мало не кожне ICO підозрюють у намірі обдурити інвесторів. Ринок первинного розміщення «монет», по суті, зійшов нанівець.
«Нерегульовані ICO мертві», — коротко резюмував Пауер, обговорюючи майбутнє індустрії.
При цьому експерт закликає спокійно ставитися до краху ринку ICO. «Коли одні двері закриваються, відкриваються інші», — пояснює він.
Досвід нерегульованих ICO не був, з його точки зору, марним. Криптовалютна індустрія отримала важливий урок і незабаром, ймовірно, еволюціонує, перейшовши від ICO до STO — регульованого, захищеного розміщення криптоактивів (Security Token Offering), що має правову базу.
Експерт підкреслює, що приставка «Security» означає відмову від основного принципу крипторинку — децентралізації і відсутності будь-якого контролю з боку держави. Але це не погано, вважає Пауер. Замість колишньої романтики і фінансового анархізму кріптоінвестори отримають стабільність, надійність і прозорість, а їх активи — захист. Хоча б частковий.
Пояснюючи свою позицію, Пауер проводить паралель між крахом доткомів кінця 90-х і сьогоднішнім ажіотажем навколо криптовалют.
«Так само, як раніше існувало 5000 дотком-бізнесів, сьогодні існує близько 5000 різновидів альткойнів, — говорить експерт. — Разом з тим, після кризи доткомів інтернет не зник, а потужність інтернет-компаній на кшталт Amazon сьогодні важко переоцінити».
За матеріалами:
ITC.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас