Мінсоцполітики допрацьовує законопроект щодо збору ЄСВ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінсоцполітики допрацьовує законопроект щодо збору ЄСВ

Казна та Політика
1701
Проект закону необхідний для легалізації зарплати і ліквідації механізмів ухилення від сплати ЄСВ.
Міністерство соціальної політики допрацьовує законопроект, спрямований на вирішення питань збору єдиного соціального внеску (ЄСВ). Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на інформаційне управління апарату Верховної Ради.
Так, в комітеті з питань соціальної політики, зайнятості та пенсійного забезпечення 13 грудня відбулася робоча нарада з питань нарахування та адміністрування ЄСВ на загальнообов’язкове державне соціальне страхування.
Зокрема, учасники наради обговорили урядові ініціативи щодо вдосконалення механізму нарахування єдиного соціального внеску, введення регресивної шкали виплат ЄСВ, визначення адміністративної та кримінальної відповідальності, а також встановлення обмежень за порушення порядку сплати або несплати єдиного соціального внеску.
“Заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір повідомив, що міністерством допрацьовується законопроект, спрямований на вирішення питань збирання ЄСВ, легалізації заробітної плати, ліквідації механізмів ухилення від сплати ЄСВ, які актуальні, оскільки з цих надходжень оплачуються пенсії та інші соціальні виплати”, – сказано в повідомленні.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас