ЄС призупинив макрофінансову допомогу Молдові з політичних мотивів – прем'єр — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ЄС призупинив макрофінансову допомогу Молдові з політичних мотивів – прем'єр

Фондовий ринок
458
Прем’єр Молдови Павел Філіп висловив упевненість, що складнощі у відносинах з Європейським Союзом залишаться в минулому, а європейська інтеграція є єдиним шляхом для розвитку Молдови.
“Я впевнений, що деякі нинішні складнощі у відносинах з Європейським Союзом залишаться в минулому. Ми дотримуємось Угоди про асоціацію з Європейським Союзом, ми обрали для себе європейський шлях розвитку і не бачимо альтернативи цьому”, – підкреслив П. Філіп.
Він вважає, що ухвалене Єврокомісією рішення про призупинення макрофінансової допомоги Молдові має “політичний характер” і пов’язане з майбутніми парламентськими виборами. П. Філіп підкреслив, що уряд виконав всі вимоги для отримання першого траншу макрофінансової допомоги на загальну суму в 100 млн євро.
“В Європейському парламенті також є політичні партії. Ті, які мають більшість, співпрацюють з нашими правими політичними опонентами. Вони хочуть таким чином їх підтримати на виборах. Наступного року пройдуть вибори до парламенту Молдови, а також – до Європарламенту. Я впевнений, що політичні пристрасті вщухнуть, і ми продовжимо співпрацю”,- заявив П. Філіп.
Як повідомлялося, після того, як в червні судові інстанції Молдови анулювали результати виборів мера Кишинева, Євросоюз виступив з жорсткою критикою на адресу молдовської влади. Європарламент 5 липня і 14 листопада ухвалив дві резолюції, в яких звинуватив молдовську владу в порушенні волевиявлення громадян, які обрали на посаду мера Кишинева лідера правої опозиції Андрія Нестасе.
Відразу після цього Європейська комісія ухвалила рішення про призупинення надання Молдові макрофінансової допомоги. У Брюсселі заявили, що до розгляду цього питання повернуться тільки за умови проведення вільних і демократичних виборів до парламенту Молдови, які призначені на 24 лютого.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас