У Бразилії суд заблокував злиття Boeing і Embraer — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Бразилії суд заблокував злиття Boeing і Embraer

Фондовий ринок
366
Федеральний суд Бразилії заблокував фактичне поглинання корпорацією Boeing комерційної частини бразильської авіакомпанії Embraer через створення спільного підприємства.
Про це повідомляє Reuters з посиланням на судове рішення.
Угода зі створення СП для виробництва регіональних машин на базі підрозділу комерційних літаків Embraer була анонсована в липні цього року, коли компанії уклали попередню угоду.
За нею Boeing повинен володіти 80% акцій підприємства, а Embraer – 20%. Комерційний сегмент бразильської компанії був оцінений в $4,75 млрд. Після закриття угоди оперативне управління СП повинне було перейти до Boeing.
Судовий позов був поданий чотирма конгресменами з лівою Робочою партією Бразилії до уряду країни і Embraer. Позивачі вимагали заморозити переговори за угодою, побоюючись, що вона погіршить умови бразильських робітників. Суддя Вікторіу Джузіу Нету засумнівався в тому, що пропонована угода буде корисною для Embraer.
«Причина дуже проста, Boeing в цій транзакції ні від чого не відмовляється», тоді як Embraer відмовляється від свого прибуткового комерційного підрозділу, зазначив він у своєму висновку.
У портфелі Embraer є сертифіковані нові регіональні літаки Embraer E-Jet E2 на 80-114 місць в залежності від компоновки. Їх прямим конкурентом є російський проект Sukhoi Superjet.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас