Alibaba відкрила першу платформу електронної комерції в Європі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Alibaba відкрила першу платформу електронної комерції в Європі

Фінтех і Картки
828
Китайський інтернет-гігант Alibaba відкрив першу на європейському ринку міжнародну платформу з електронної комерції, в завдання якої входить просування довгострокової транскордонної торгівлі.
Про це повідомляє ТАСС.
Відзначається, що церемонія відкриття відбулася в бельгійському місті Льєжі, у ній взяв участь прем’єр-міністр країни Шарль Мішель, а також посол КНР в Брюсселі Цао Чжунмін.
Підписи під угодою, на основі якої буде здійснюватися проект, поставили віце-прем’єр Бельгії Кріс Пітерс і старший директор Alibaba Джеймс Сун.
“Створення нової платформи електронної комерції дозволить більшій кількості бельгійських підприємств здійснювати взаємодію з Китаєм і просувати високоякісну продукцію з Бельгії на китайському ринку заради взаємної вигоди”, – зазначив Цао Чжунмін.
У свою чергу Шарль Мішель заявив, що цей новий майданчик для взаємодії підвищить конкурентоспроможність бельгійських і китайських підприємств на міжнародній арені.
Паралельно компанія Cainiao Smart Logistics Network, яка виступає в якості дочірнього підрозділу Alibaba, уклала домовленості з аеропортом Льєжа про лізинг простору площею 220 тисяч квадратних метрів для створення повітряної гавані спеціального логістичного центру, у який на початковому етапі буде інвестовано близько 75 мільйонів євро.
Згідно з прогнозами, нова електронна платформа в сукупності із супутньою інфраструктурою в найближчі п’ять років дозволить забезпечити для Китаю імпорт європейської продукції вартістю 200 мільярдів доларів.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас