Порошенко вніс у Раду законопроект про припинення дії Договору про співпрацю між Україною і РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Порошенко вніс у Раду законопроект про припинення дії Договору про співпрацю між Україною і РФ

Казна та Політика
1683
Президент України Петро Порошенко вніс до Верховної Ради проект закону про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво та партнерство між Україною та Російською Федерацією.
Згідно з інформацією на сайті парламенту, законопроект №0206 внесено П. Порошенком в понеділок, 3 грудня. При цьому сам текст проекту закону, як і супровідних документів, на сайті поки що не оприлюднено.
Як повідомлялося, 6 вересня 2018 року Рада національної безпеки і оборони України підтримала ініціативу Президента П. Порошенка про непродовження договору про дружбу, партнерство і співпрацю з РФ на 10 років. На засіданні РНБО глава держави заявив, що МЗС України буде віддано доручення в найкоротші строки направити ноту російській стороні про припинення дії вказаного договору: “За результатами засідання РНБО буде рішення та доручення Міністерству закордонних справ у найкоротші строки надіслати відповідну ноту російській стороні”.
Президент України своїм указом 17 вересня ввів в дію рішення РНБО від 6 вересня 2018 року про припинення дії Договору про дружбу, співробітництво і партнерство між Україною і Російською Федерацією, підписаного 31 травня 1997 року.
Згідно з рішенням РНБО, МЗС України, зокрема, зобов’язаний заявити Російській Федерації про бажання країни припинити дію Договору про дружбу з РФ відповідно до ст. 40 цього договору і внести в установленому порядку на розгляд Президенту України проект закону про припинення дії Договору про дружбу, співпрацю і партнерство між Україною і РФ.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас