Ескалація конфлікту і воєнний стан не позначилися на акціях українських агрохолдингів - аналітики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ескалація конфлікту і воєнний стан не позначилися на акціях українських агрохолдингів - аналітики

Фондовий ринок
212
Ескалація конфлікту в Керченській затоці і введення воєнного стану практично не позначилися на акціях українських публічних агрохолдингів, повідомили аналітики консалтингового агентства “УкрАгроКонсалт”.
“Закордонні котирування акцій українських публічних агрохолдингів перебували майже в межах своєї традиційної динаміки 23-26 листопада, незважаючи на конфлікт в Керченській затоці і публічний ажіотаж навколо ухвалення Верховною Радою закону про воєнний стан”, – наголошується в повідомленні “УкрАгроКонсалт”.
За даними агентства, котирування акцій деяких агрохолдингів 26 листопада знизилися в порівнянні з 23 листопада. Зокрема, ціна акцій “Агротону” знизилася на 13,5%, “Мілкіленда – на 8,57%,“Кернела” – на 4,86%, “Овостара” – на 3,51%, “Астарти” – на 3,04%. Ціни акцій інших агрохолдингів – Avangard, KSG Agro, AgroGeneration – практично не змінилися.
“Можна відзначити, що вищезгадані події позначилися поки що тільки на більшій “масовості” одноденного зниження ціни акцій порівняно з іншими періодами, але зміна котирувань була в цілому в очікуваних межах”, – наголошується в повідомленні агентства “УкрАгроКонсалт”.

Довідка finance.ua

  • Верховна Рада затвердила введення воєнного стану в 10 областях терміном на 30 діб з 26 листопада.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас