Як рахувати і купувати валюту для виведення з України: в НБУ пояснили — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як рахувати і купувати валюту для виведення з України: в НБУ пояснили

Фондовий ринок
2281
Бізнес постійно боїться помилитися і вивести за межі України менше грошей, тому не перестає атакувати Нацбанк запитами щодо цього.
Новим предметом суперечки стала правильність визначення суми дивідендів, і чиновникам довелося давати пояснення. Вчора НБУ в телеграмі №40-0006/63031 уточнив, що розмір виведених дивідендів визначається в національній валюті і тільки після цього перераховується в іноземну.
«Тобто, саме сума дивідендів у гривнях є базою для їх сплати, а не еквівалент, зазначений у відповідному рішенні емітента суми в іноземній валюті, який може зустрічатися на практиці», – підкреслюється в документі, який підписав заступник голови Нацбанку Олег Чурій.
Не можна заздалегідь точно знати, скільки саме виведеш за кордон, підкреслюють чиновники. Точна валютна сума стане відомою в момент купівлі, після оцінки поточного курсу.
«Враховуючи це, при поверненні юридичною особою, учасником якої є іноземний інвестор, дивідендів цьому інвестору за кордон перерахунок відповідних зобов’язань щодо гривні в іноземну валюту для придбання іноземної валюти для виплати дивідендів здійснюється за фактичним курсом іноземної валюти, що склався на дату відповідної операції», – зазначається в нацбанківській телеграмі.
До речі, якщо ви фізособа, але часто користуєтеся не лише гривнею, – за допомогою finance.ua можна заробляти більше на доларах і євро. У нас працює спеціальна програма “Бонус до депозиту”, яка дозволяє отримувати підвищені ставки за депозитами у валюті.

Бонуси до депозитів у валюті 💲

За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас