Супрун обіцяє довідки і рецепти онлайн вже в 2019 році — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Супрун обіцяє довідки і рецепти онлайн вже в 2019 році

Фінтех і Картки
495
Один із пріоритетів Міністерства охорони здоров’я на 2019 рік – це електронізація медицини і переведення багатьох послуг в систему eHealth.
Про це заявила в.о. глави Міністерства охорони здоров’я Уляна Супрун, йдеться в статті “Дела”: До яких реформ готуватися в рік виборів: думки 5 міністрів і одного глави НБУ.
“З наступного року можна буде не лише укласти електронну декларацію з лікарем, але також отримувати електронні рецепти, електронні лікарняні, електронні довідки, вести електронну історію хвороби”, – заявила Уляна Супрун.
Всі ці послуги повинні бути переведені на систему eHealth до кінця 2019 року.
Нагадаємо, до системи електронної охорони здоров’я eHealth підключено більше тисячі медичних установ.
Основне завдання системи – збирати статистичні дані про лікарні, лікарів і пацієнтів, а також фіксувати надані послуги, які будуть оплачуватися з бюджету. По суті, система eHealth буде тим інструментом, який дозволить визначити, скільки і якій лікарні держава має заплатити за надані пацієнту послуги.
Також система дозволяє укладати договір лікаря первинної системи медицини з пацієнтом. Таким чином складається реєстр лікарень, лікарів і пацієнтів. Крім того, через eHealth працює програма реімбурсації вартості ліків “Доступні ліки”.
Кінцева мета МОЗ – до 2020 року запустити повноцінну систему eHealth, яка б відображала взаємини не тільки лікарні і держави, а й була базою медичних карт всіх українців.
Зазначимо, поки українці чекають на довідки онлайн, вже є можливість замовляти деякі банківські послуги прямо з телефону або ПК. Так, на порталі finance.ua наші читачі завжди можуть оформити депозит з бонусом, вибрати зручну кредитну картку, або підібрати собі кредитну пропозицію..
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас