Нардепи розблокували підписання закону про нові правила розмитнення "єврономерів" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нардепи розблокували підписання закону про нові правила розмитнення "єврономерів"

Казна та Політика
5426
Нардепи розблокували процес підписання закону про внесення змін до Податкового кодексу, який знизить акциз на легкові автомобілі.
Парламентарії не підтримали два проекти постанови, якими пропонувалося скасувати результати голосування за закон.
Автори постанов про скасування закону – позафракційний нардеп Юрій Дерев’янко та член фракції “Блок Петра Порошенка” Сергій Каплін – аргументували необхідність їх прийняття тим, що зміни до Податкового кодексу були ухвалені з порушеннями процедур і Регламенту.
Таким чином, після відхилення постанов про скасування результатів голосування спікер парламенту Андрій Парубій може підписати закон з податковими змінами.
Нагадаємо, в Україні проходять акції власників автомобілів з європейської реєстрацією. Так, у вівторок автомобілісти перекривали дороги в 16 областях.
За інформацією Державного агентства автомобільних доріг (“Укравтодор”), акції протесту, що супроводжуються, зокрема, перекриттям руху транспорту на автодорогах державного значення, проходять в різних областях України станом на ранок середи.
Як повідомлялося, 8 листопада Верховна Рада підтримала законопроект № 8487 про зниження акцизного податку з автомобілів у другому читанні з техніко-юридичними поправками.
“Оскільки більшість машин оформлена на нерезидентів, очевидно, що знову цих “верблюдів” привезти в Україну неможливо. Тому ми запропонували компромісне рішення про звільнення від відповідальності за порушення податкових норм і митних правил щодо дотримання термінів і умов митних режимів тимчасового ввезення або транзиту для осіб, які виконали умови тимчасового порядку митного оформлення таких автомобілів”, – сказала голова парламентського комітету з питань податкової та митної політики Ніна Южаніна, представляючи проект закону в парламенті.
При цьому пропонується сплатити за третю особу штраф 8,5 тис. грн, уточнила вона.
Згідно з техніко-юридичною поправкою, внесеною до законопроекту, знижувальний коефіцієнт при розмитненні автомобіля в 50% буде застосований 90 календарних днів.
“На всі 90 календарних днів – 50%, без застосування частинки 0,75”, – уточнила Н.Южаніна.
Законопроект №8487, зокрема, передбачає базові ставки акцизного податку на рівні EUR50 для авто на бензинових двигунах з об’ємом до 3 тис. см куб., для автомобілів з великим об’ємом двигуна – EUR100. Для автомобілів на дизельних двигунах до 3,5 тис. куб. см – EUR75 і EUR150 – для авто на потужніших двигунах. При цьому розмір акцизу дорівнюватиме базовій ставці, помноженій на коефіцієнт двигуна і коефіцієнт віку.
До речі, якщо ви стали власником авто на «єврономерах», тому що не любите переплачувати – вибирайте спеціальні кредитні картки для автомобілістів прямо у нас на порталі. Картки для водіїв дозволяють отримувати кешбек і додаткові знижки на АЗС.

Вибрати картку для себе 🏎️

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас