IKEA стала найбільшим приватним власником лісів у Литві — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

IKEA стала найбільшим приватним власником лісів у Литві

Фондовий ринок
504
Шведська компанія IKEA в поточному році збільшила площі лісів в Литві, що належні їй на 33% – до 20 тис. га, і стала найбільшим оператором приватних лісових володінь в цій країні.
Про це повідомила литовська ділова газета Verslo zinios, передає “Інтерфакс-Україна”.
Голова литовської Асоціації приватних власників лісів Айдас Піворюнас заявив виданню, що додаткові 5 тис. га лісу в Литві IKEA могла придбати у зареєстрованої в Швеції компанії управління майном GreenGold. Сума угоди, ймовірно, перевищила 10 млн євро.
Verslo zinios в січні цього року писала, що IKEA за останній рік збільшила площі лісів в Литві, що належать їй, на 50% – до 15 тис. га, ставши одним з найбільших приватних власників лісів в країні.
За даними зареєстрованої в Румунії компанії IRI Forest Management SRL, що входить в групу IKEA, площі лісів групи в трьох прибалтійських країнах з початку 2018 року зросли в 2,2 разу – до 120 тис. га. В Латвії площі лісових володінь IKEA зросли в 3 рази – до 90 тис. га, в Естонії цей показник не змінився, там групі належать 10 тис. га лісу.
Нагадаємо, IKEA планує відкривати магазини в Україні в майбутніх торгово-розважальних центрах забудовника Вагіфа Алієва.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас