В Європі зобов'язали повертати до 100% вартості квитка за затримку поїзда — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Європі зобов'язали повертати до 100% вартості квитка за затримку поїзда

Світ
442
Європарламент ухвалив зміни до правил захисту прав пасажирів залізничного транспорту і зобов’язав компанії, які працюють у цій галузі, підвищити рівень роз’яснювальної роботи щодо цього серед користувачів залізничних послуг.
Відповідне рішення розміщене на сайті Європейського парламенту.
«Депутати підвищили компенсацію за затримки більш ніж на годину з 25 до 50 відсотків вартості квитка. Пасажири здобувають це право на додаток до права продовжити подорож або здійснювати його іншими шляхами. За затримку на півтори години пасажирам буде повертатися 75 відсотків вартості квитка, та 100 відсотків – за затримку тривалістю більше двох годин», – йдеться в рішенні Європейського парламенту.
Депутати Європарламенту також обмежили кількість випадків, коли залізничні компанії можуть виправдовувати затримки руху «надзвичайними обставинами».
Європарламент ухвалив уточнені правила щодо захисту прав пасажирів більшістю голосів. Це рішення буде передано на розгляд Ради ЄС, який має почати переговори з державами-членами щодо конкретних формулювань оновленого законодавства.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас