Долар дешевшає до євро і фунта після істотного зміцнення до обох валют напередодні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дешевшає до євро і фунта після істотного зміцнення до обох валют напередодні

Валюта
431
Долар США дешевшає щодо євро і фунта стерлінгів після істотного зміцнення по відношенню до обох валют за підсумками попередньої сесії.
Пара євро/долар торгується у вівторок на рівні $1,1248 в порівнянні з $1,1218 на закриття попередньої сесії.
Курс фунта щодо американської валюти піднявся до $1,2880 з $1,2849 напередодні.
У понеділок долар подорожчав більш ніж на 1% до євро і на 0,95% по відношенню до фунта.
Індекс ICE, що оцінює динаміку долара до шести основних світових валют, у вівторок втрачає 0,2%. Напередодні він підскочив на 0,7%, до максимуму за 17 місяців.
В центрі уваги трейдерів у вівторок ситуація навколо Італії. До 13 листопада уряд країни на вимогу Єврокомісії має подати доопрацьований бюджет на майбутній рік.
ЄК 23 жовтня офіційно відхилила проект бюджету, представлений Римом на її розгляд, і дала уряду Італії три тижні на його доопрацювання. Проект бюджету Італії на майбутній рік передбачає істотне збільшення дефіциту – до 2,4% ВВП, що в три рази більше від рівня, що планувався спочатку.
Італія є третьою за величиною економікою єврозони, тому учасники ринку уважно стежать за ситуацією з бюджетом, побоюючись, що ескалація конфлікту між Римом і Брюсселем може мати наслідки для стабільності єврозони, пише MarketWatch.
Якщо Італія відмовиться міняти параметри бюджетного плану, доведеться вдатися до так званої процедури надмірного дефіциту (excessive deficit procedure), запуск якої може призвести до фінансових санкцій у відношенні Риму в 2019 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас