У КМДА повідомили, коли почнеться демонтаж Шулявського моста — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У КМДА повідомили, коли почнеться демонтаж Шулявського моста

Казна та Політика
1185
Роботи з демонтажу конструкцій Шулявського шляхопроводу між вулицями Довженка і Гетьмана в місці їх перетину з просп. Перемоги в Києві планується почати в січні 2019 року, при цьому очікується, що роботи з реконструкції шляхопроводу будуть завершені в тому ж 2019 році, повідомила прес-служба Київської міської державної адміністрації.
“Плануємо розпочати роботи з демонтажу основних конструкцій Шулявського шляхопроводу з січня 2019 року”, – повідомив директор департаменту транспортної інфраструктури КМДА Сергій Симонов.
У прес-службі з посиланням на інформацію департаменту транспортної інфраструктури зазначили, що реконструкція зазначеної транспортної розв’язки вже почалася в поточному, 2018 році.
“Уже укладений нижній шар покриття з асфальтобетону проїзної частини з’їзду з вул. Гетьмана на просп. Перемоги, ведеться перекладка інженерних мереж на заїзді з просп.Перемоги на вул. Олександра Довженка”, – йдеться в повідомленні.
Як повідомлялося, Шулявський міст довжиною 295 м і шириною 14 м (чотири автомобільні смуги) був побудований в 1964 році. У 1985 році він був розширений – побудовано 4 з 8 напрямків конюшиноподібної розв’язки, міст середньої частини було розширено до 21 м (до 6 автомобільних смуг).
У 1990-х роках під мостом розмістився стихійний ринок, на якому в 2005-2007 роках відбулася серія великих пожеж, внаслідок яких міст частково втратив опорну здатність. При цьому тимчасово перекривався рух на ньому.
Після цього міст був укріплений додатковими металевими опорами, експертиза довела можливість його подальшої експлуатації. Водночас заявлялося про постійну перевантаженість моста (12-13 тис. автомобілів на годину при пропускній спроможності 7,5-8 тис.) і необхідності його капремонту або демонтажу (на користь транспортної розв’язки іншого типу). Ринок під мостом остаточно було ліквідовано лише в 2011 році.
У 2015 році на мосту було проведено заміну асфальтового покриття.
В кінці лютого 2017 року відбулася часткова руйнація моста на Шулявському шляхопроводі.
До речі, якщо ви часто за кермом, економте свій час і гроші – вибирайте і замовляйте для себе спеціальну картку для водіїв прямо на Finance.ua.

Вибрати картку 🚗

За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас