Долар завершує в плюсі четвертий тиждень поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар завершує в плюсі четвертий тиждень поспіль

Валюта
629
Курс долара слабо змінюється щодо основних світових валют у ході торгів у п’ятницю і завершує зростанням четвертий тиждень поспіль, інвестори оцінюють підсумки листопадового засідання Федеральної резервної системи (ФРС) США.
Курс євро до долара склав на 14:23 кч $1,1350 у порівнянні з $1,1363 на закриття попередньої сесії.
Вартість єдиної європейської валюти знаходиться в районі 129,21 єни в порівнянні з 129,62 єни в попередній робочий день. Курс долара становить 113,85 єни проти 114,07 єни в четвер.
Індикатор WSJ Dollar, що відстежує динаміку курсу долара щодо 16 основних світових валют, піднімається на 0,12%. З початку тижня індикатор додав 0,3%.
За підсумками засідання, що завершилося напередодні, Федрезерв зберіг незмінною процентну ставку за федеральними кредитними коштами (federal funds rate) – на рівні 2-2,25% річних, що збіглося з прогнозами експертів.
При цьому текст комюніке Федерального комітету з відкритих ринків (FOMC) за підсумками засідання практично не змінився порівняно із заявами, зробленими у вересні. FOMC повідомив, що “очікує подальшого поступового підвищення ставки” на тлі “в цілому збалансованих” ризиків для економіки, а також “слабкої зміни” довгострокових інфляційних очікувань.
Відсутність нових сигналів від ФРС запевнило інвесторів, що ЦБ як і раніше має намір підняти ставку в грудні і планує підвищити її ще три рази в наступному році.
Тим часом фунт стерлінгів дешевшає на 0,3% до долара і на 0,1% до євро, незважаючи на сильні статдані.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас