В Україні дали старт знесенню хрущовок — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Україні дали старт знесенню хрущовок

Нерухомість
7185
В Україні допрацьовується закон про реконструкцію застарілого житлового фонду.
Мінрегіон має два варіанти вирішення проблеми із застарілими будинками. Це або реконструкція житла, або знесення. Зносити будуть в основному для того, щоб повністю поновити соціальну та інженерну інфраструктуру.
Перша програма планується до запуску в 2019 році і розрахована на 5 років. Така програма повинна допомогти зменшити кількість аварійних будинків в Україні. Забудовники обиратимуться шляхом конкурсу. 30-40% квартир із таких будинків будуть належати місцевій владі, а 60-70% забудовники будуть продавати на комерційній основі.
Пропонувати житло будуть не тільки в тому ж районі, але і в самому населеному пункті.

Мої fiнанси:

  • Кого може торкнутися: тих жителів, у кого будинку більше ніж 50 років. В Києві, наприклад, застаріле житло планується реконструювати починаючи із 3-,4- та п’ятиповерхівок, які були збудовані ще на початку 60-х років. Але про початок програми ще невідомо.
  • Яке місто почне першим: чернігівці першими зможуть обміняти квартиру в хрущовці на новобудову. Програму в Чернігові місцева влада затвердила до 2023 року.
  • Як відбувається заміна житла: нове житло повинно бути більшим на 50% та мати не менше кімнат, ніж було. Переселяти жителів будуть у квартири з ремонтом. На час зведення нового будинку жителів повинні поселяти у тимчасове житло.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас