США можуть зробити виняток для Південної Кореї і дозволити закупівлю нафти в Ірану - ЗМІ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США можуть зробити виняток для Південної Кореї і дозволити закупівлю нафти в Ірану - ЗМІ

Енергетика
238
Південна Корея в загальних рисах домовилася з США про виняток з метою продовжувати імпорт нафти з Ірану і після вступу в силу другої частини американських санкцій, повідомляє агентство Bloomberg з посиланням на джерела в корейських урядових колах.
Майже всі покупці іранської нафти в тій чи іншій формі ведуть переговори з США про аналогічні заходи. Однак зберігається ймовірність того, що умови угод будуть змінені або вони будуть зірвані.
Джерела агентства в Індії також підтвердили, що Вашингтон і Делі погодили основні умови спеціального дозволу, який дозволить Індії продовжувати закупівлі нафти в Ірану. Раніше про це повідомило індійське ділове видання Economic Times з посиланням на понформовані джерела.
Грошові кошти, що виплачуються Індією за іранську нафту, будуть поміщені на спеціальний рахунок-ескроу, де будуть зберігатися, поки діють санкції.
Нафта Brent подешевшала на 14% з пікового рівня в $85 за барель на сигналах ОПЕК про те, що інші члени нафтового картелю готові збільшити видобуток, щоб компенсувати можливе скорочення постачань нафти з Ірану.
Як повідомлялося, США планують не пізніше 4 листопада ввести в дію другий раунд антиіранських санкцій, який стосуватиметься переважно паливно-енергетичного комплексу і транзакцій іранського ЦБ. Раніше Вашингтон наполягав, що всі країни повинні скоротити імпорт нафти з Ірану до нуля.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас