Apple патентує систему підзарядки батарей між рухомими електромобілями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Apple патентує систему підзарядки батарей між рухомими електромобілями

Технології&Авто
433
Компанія Apple подала в Управління з патентів і товарних знаків США патентну заявку, в якій описується система зарядки електромобілів у процесі руху, що отримала назву Peloton. Роль «зарядної станції» в системі виконує інший електромобіль (EV).
В описі патенту підкреслюється, що пропонована Купертіно система динамічної зарядки дозволить електромобілям подорожувати далі, з великим комфортом і з меншою витратою енергії.
У патентній заявці наголошується, що система Peloton може використовуватися двома незалежними електромобілями. Але, схоже, вона дозволить зв’язати в колону більшу кількість EV.
Крім іншого, це дасть можливість збільшити пробіг на одній зарядці за рахунок активного використання «караванної» аеродинаміки. Її суть полягає в тому, що за транспортним засобом, що рухається попереду, утворюється зона розрядженого повітря, в якій різко знижується аеродинамічний опір авто, що рухається позаду.
Apple пропонує використовувати для підзарядки особливу висувну штангу, яка з’єднає між собою батареї двох (або більше) електромобілів.
Судячи з опису, вона також забезпечить взаємодію бортових комп’ютерів декількох EV, що дозволить синхронізувати їх швидкість і маневри. У разі потреби штанга швидко прибирається всередину кузова електромобіля, що підзаряжає.
За матеріалами: enkorr
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас