Чому можуть не дати кредит: 5 головних причин відмов — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Чому можуть не дати кредит: 5 головних причин відмов

Кредит&Депозит
7207
Причини відмови у видачі кредиту можуть бути різні. Finance.ua розповідає про найпоширеніші.
Чому можуть не дати кредит: 5 головних причин відмов
1. Проблеми з кредитною історією
Найпоширеніша причина, з якої банки відмовляють в позиках. Перед тим, як видати клієнту кредит, банк оцінює його благонадійність і платоспроможність. За це відповідає система скорингу. Клієнтів із зіпсованою кредитною історією, в якій є прострочення і «завислі» кредити, вона просто блокує. До тих, у кого цієї історії немає, вона поставиться насторожено: вирішить не давати грошей зовсім або порадить позичити невелику суму і під більш високий відсоток.
2. Помилки у кредитній історії
Якщо банку щось не подобається в кредитній історії, але ви точно знаєте, що всі ваші кредити були закриті вчасно, то, швидше за все, у неї закралася помилка.
3. Вік позичальника
У кожного банку щодо цього свої правила. Одні кредитують, починаючи з 18 років. Іншим потрібно, щоб було не менше, ніж 21, третім – 23 і більше. Те саме стосується і вікового максимуму. В одних банках це 60, в інших – 65, в третіх – 70 років. Якщо в розумінні банку клієнт не підходить за віком, йому однозначно відмовлять.
4. Відсутність довідки про доходи
Багато банків вимагають від потенційного клієнта довідку про доходи з місця роботи. Вона передбачає наявність офіційного працевлаштування, яке є далеко не у всіх. Багато людей сьогодні отримують зарплату в конверті. У деяких банках таким клієнтам відмовлять у кредиті.
До речі, оформити кредит без довідки про доходи можна у фінансовому супермаркеті Finance.ua. Вкажіть суму кредиту, строк, на який хочете його взяти, і побачите список банків і компаній, які готові його надати.

Оформити кредит без довідки про доходи 😎

5. Відсутність реєстрації (прописки)
Для багатьох банків це також може стати вагомою причиною для відмови в кредиті.
Якщо відмовили в кредиті, завжди намагайтеся з’ясувати точну причину у менеджера банку. Є невелика ймовірність того, що вам її назвуть. Хоча зазвичай банки цього не роблять. Адже, знаючи їх, шахраям буде простіше обдурити скорингові системи.
Якщо причину дізнатися не вдалося, є сенс детально пройтися за всіма перерахованими пунктами. Детальніше про те, що слід робити перед тим, як брати новий кредит, у нашому спеціальному материалі.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас