У Кабміні повідомили, коли чекають офіційного рішення СОТ щодо транзитного спору України з Росією — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Кабміні повідомили, коли чекають офіційного рішення СОТ щодо транзитного спору України з Росією

Енергетика
282
Офіційне рішення Світової організації торгівлі за позовом України проти Росії через обмеження транзиту товарів до країн Середньої Азії очікується в першому кварталі 2019 року.
Про це повідомила директор департаменту торговельного захисту Міністерства економічного розвитку і торгівлі Наталія Сидорук.
«Очікується, що офіційне рішення для всіх країн-членів СОТ буде опубліковано у першому кварталі 2019 року… Швидше за все, сторони спору будуть знати результат на два-три місяці раніше, але ми не можемо його коментувати», – сказала Сидорук. При цьому вона не стала розголошувати подробиці даної справи, пославшись на конфіденційність.
«Сторони справ в рамках спорів СОТ не мають права коментувати або розкривати інформацію про суть цих справ», – зазначила вона.
Про те, яке рішення Україна зможе вважати позитивним, Сидорук повідомила, що початковою метою спору було підтвердження правильності української позиції та зняття російських обмежень. «Спочатку, коли ми починали цей спір, ми відразу позиціювали, що ці заходи є незаконними, нетранспарентними й такими, що порушують правила СОТ, а також мають безпосередньо негативний ефект на нашу економіку, оскільки відбиваються на нашому експортному потенціалі.
Тому будь-яке рішення групи експертів в рамках СОТ, яке підтвердить правильність позиції української сторони, і яке матиме рекомендацію російської сторони змінити свою політику і зняти обмеження – є початковою метою нашого спору», – зазначив вона. Також вона повідомила, що в разі позитивного для України рішення і відмови Росії його виконувати, українська сторона отримає легітимне право ввести відповідні обмеження на російську продукцію.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас