Банки у вересні наростили кредитування — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Банки у вересні наростили кредитування

Кредит&Депозит
572
Кредитний портфель банків у національній та іноземній валюті у вересні проти попереднього місяця збільшився на 1% – до 1,192 трлн грн.
Про це УНН повідомляє з посиланням на оприлюднені Національним банком України попередні дані “Грошово-кредитної статистики” за вересень.
Зокрема, кредитний портфель банків у національній валюті у вересні збільшився на 1,1% – до 614,6 млрд грн.
У вересні банки, як зазначається, активно надавали кредити корпоративному сектору – їх обсяг зріс як у національній валюті (на 1,1% – до 485,7 млрд грн), так і в іноземній (в доларовому еквіваленті вони збільшилися на 1,3% – до 14,7 млрд дол. США).
За цей же період обсяг гривневих кредитів населенню зріс на 0,9% – до 127,4 млрд грн. А от в іноземній валюті населення у вересні почало брати кредити рідше (у доларовому еквіваленті вони зменшилися на 2,2% – до 2,47 млрд дол. США).
Вартість гривневих кредитів та депозитів для бізнесу зросла, для населення – залишалася майже на рівні попереднього місяця, додали у НБУ.
До речі, портал Finance.ua давно аналізує пропозиції по кредитах в Україні. Щоб допомогти вам з вибором кредиту, у нас на сайті працює спеціальний сервіс. З його допомогою можна швидко і комфортно вибрати необхідний саме вам кредитний продукт.

Помічник по кредитах 💰

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас