Українці почали активніше класти гроші на депозити у гривні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українці почали активніше класти гроші на депозити у гривні

Кредит&Депозит
1721
Обсяг депозитів населення у національній валюті у платоспроможних банках в Україні у вересні проти попереднього місяця зріс на 2,8% – до 258,7 млрд грн, депозити в іноземній валюті збільшилися на 1,4% – до 8,7 млрд дол.
Про це повідомляє НБУ з посиланням на оприлюднені Національним банком України попередні дані “Грошово-кредитної статистики” за вересень.
“Обсяг гривневих депозитів банків зріс на 1,5% – до майже 502 млрд грн. Найбільш активно банки залучали кошти населення”, – зазначили у НБУ.
Притоку коштів на депозитні рахунки домогосподарств, поміж іншого, як повідомляється, сприяло збереження високих темпів зростання заробітної плати.
“Обсяг депозитів домашніх господарств у національній валюті в платоспроможних банках зріс на 2,8% – до 258,7 млрд грн, депозити в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті) збільшилися на 1,4% – до 8,7 млрд дол. США”, – повідомили у Нацбанку.
При цьому обсяг гривневих депозитів бізнесу у платоспроможних банках залишився практично на рівні попереднього місяця – 242,5 млрд грн, тоді як кошти в іноземній валюті (у доларовому еквіваленті) зросли на 1% – до 5,3 млрд дол. США, додали у НБУ.
До речі, завдяки програмі «Бонус до депозиту» від Finance.ua у наших читачів є можливість отримувати відчутну прибавку до процентної ставки Ощадбанку. Для участі в програмі потрібно всього три кроки.

Отримати бонус до депозиту

За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас