НАБУ направило до суду обвинувальний акт у "бурштиновій справі" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

НАБУ направило до суду обвинувальний акт у "бурштиновій справі"

Казна та Політика
212
Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) направило до суду обвинувальний акт у “бурштиновій справі”. Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу НАБУ.
Як зазначається, наразі детективи НАБУ завершили досудове розслідування у так званій “бурштиновій справі”, відкритій за фактами одержання неправомірної вигоди за сприяння іноземній компанії у здійсненні видобутку бурштину в Україні.
“Обвинувальний акт відносно передбачуваних учасників злочину, серед яких двоє чинних народних депутатів України, 5 жовтня 2018 року прокурори Спеціалізованої антикорупційної прокуратури направили в Голосіївський районний суд для розгляду по суті”, – йдеться в повідомленні.
Повідомляється, що секретарю Комітету з питань фінансової політики та банківської діяльності Верховної Ради України, нардепу Максиму Полякову інкримінується ч. 4 ст. 368 Кримінального кодексу України (“Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”).
Ще одному фігуранту справи – заступнику голови Комітету Верховної Ради України з питань промислової політики і підприємництва, народному депутату Бориславу Розенблату інкримінується – ч. 4 ст. 368, ч. 2 ст. 369-2 КК України (“Прийняття пропозиції, обіцянки або одержання неправомірної вигоди службовою особою, яка займає особливо відповідальне становище”).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас