Без паперів та контролю: експерт розповів про "єдине вікно" на кордоні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Без паперів та контролю: експерт розповів про "єдине вікно" на кордоні

Казна та Політика
605
Новий закон про “єдине вікно” на кордоні спрощує митне оформлення, так як скасовуються окремі види контролю та необхідність паперових документів.
Про це заявив в. о. директора Департаменту таргетингу та управління митними ризиками Державної фіскальної служби Сергій Демченко.
“Дані будуть вноситися до інформаційної системи, яку буде видно митникам і яка буде доступною для перегляду і прийняття рішень контролюючих органів. Більше ніхто не має права вимагати у підприємця, імпортера, учасника зовнішньоекономічної діяльності ці документи у паперовому вигляді”, – зазначив Демченко.
За його словами, тепер поняття заходів офіційного контролю – це виключно фітосанітарний і ветеринарно-санітарний державний контроль дотримання законодавства про харчові продукти.
Так, експортерам не потрібно брати дозвіл для вивезення товарів, що пришвидшить митне оформлення. Крім того, при імпорті більше не діятиме радіологічний, екологічний і санепідемконтроль.
”Тобто дійсно функції радіології покладаються на прикордонників. І то в частині спрацювання рамки, через які буде проїжджати транспортний засіб. Тобто контроль буде проводитись непомітно. Машина проїхала, рамка не спрацювала, значить – контроль проведено”, – пояснює Демченко.
На митницю покладається тільки документальний контроль у разі переміщення відходів, що регулюється Базельською конвенцією: ГМО, водні біоресурси, флора, фауна, яка регулюється конвенцією CITES, пестициди і агрохімікати.
За матеріалами:
НВ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас