Як українці купували авто у вересні: статистика — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Як українці купували авто у вересні: статистика

Технології&Авто
963
За вересень 2018 року в Україні придбали близько восьми тисяч нових автомобілів. Купували як бюджетні моделі, так і vip-авто, але найбільше все ж таки машин середнього класу.
Майже половина автомобілів була взята в кредит і коштувала від 15 тисяч доларів.
Вся справа в тому, що в 2018 році кредитні ставки на нові автомобілі знизилися. Купити машину середнього класу, вартістю понад десять тисяч доларів, можна в кредит на 4-5 років під 14% річних в доларах або під 23% у гривнях.
Але, крім автомобілів з салону, в Україні продовжують активно купувати авто на іноземній реєстрації. Це пояснюється тим, що такі машини коштують в рази дешевше від аналогічних вже з українськими номерами.
Але з автомобілями на єврономерах українська влада сьогодні активно бореться. Водії таких машин в свою чергу запевняють – перереєструвати свої транспортні засоби на українські номери вони готові, але не за “драконівськими” акцизами в 4-5 тисяч євро. Адже іноді сама машина коштувала покупцеві півтори-дві тисячі євро.
Так, за неофіційними даними в Україні близько трьох мільйонів авто на іноземних номерах. Але українці почали активніше купувати і офіційні автомобілі.
До речі, якщо ви стали власником авто на «єврономерах», тому що не любите переплачувати – обирайте спеціальні кредитні картки для автомобілістів прямо у нас на порталі. Картки для водіїв дозволяють отримувати кешбек і додаткові знижки на АЗС.

Обрати картку для водія

За матеріалами:
ТСН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас