У Чорнобилі збудують ще дві сонячні та одну вітрову електростанції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Чорнобилі збудують ще дві сонячні та одну вітрову електростанції

Енергетика
1159
Майданчиком для розвитку відновлюваної енергетики у Чорнобилі слугуватиме територія спеціального промислового використання. У майбутньому там планують розміщувати і дата-центри.
Про це заявив голова Державного агентства України з управління зоною відчуження (ДАЗВ) Віталій Петрук.
У Чорнобилі вже працює одна сонячна електростанція потужністю 1 МВт, ще одна (потужністю 1,5 МВт) будується. Також в оренду здали осушену частину ставка охолоджувача, де інвестор готує проект з будівництва сонячної електростанції. Розглядається й питання створення вітроелектростанцій.
«Зараз одне з рішень про надання згоди на розробку землеустрою під вітрові електростанції перебуває у Секретаріаті Кабінету міністрів. Там український інвестор, – зазначив голова ДАЗВ. – Якщо говорити про іноземних інвесторів, то «сонячним» проектом займаються французи. Також є певний інтерес із боку американців, обережна зацікавленість – з боку японців».
Агентство намагається розвивати ще один напрям: розміщення дата-центрів на майданчику ЧАЕС. Перевагами для цього є стабільне енергопостачання та наявність великої кількості вільних об’єктів і площ. Крім того, відстань від столиці до Чорнобиля порівняно не велика, станція під належним контролем і захистом. Переговори щодо спорудження таких об’єктів ведуться, однак поки що не мають результатів.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас