Нафта дорожчає: Росія і Саудівська Аравія відмовилися виконати вимогу Трампа — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає: Росія і Саудівська Аравія відмовилися виконати вимогу Трампа

Енергетика
2132
Лідер Організації країн-експортерів нафти (ОПЕК) Саудівська Аравія і її найбільший союзник з видобутку нафти поза групою – Росія – виключили негайне додаткове збільшення обсягу видобутку нафти, пише Сегодня.
Як повідомляє Reuters, таким чином, країни ОПЕК + відкинули заклики президента США Дональда Трампа, який вимагав знизити ціну на нафту – тобто збільшити видобуток, щоб “охолодити” ринок.
“Я не впливаю на ціни”, – заявив саудівський міністр енергетики Халід Аль-Фаліх після зустрічі в Алжирі міністерського комітету ОПЕК +. Він додав, що у Ер-Ріяда є запасні можливості для збільшення видобутку нафти, але наразі реалізувати подібні ідеї немає необхідності.
“Моя інформація така: ринки забезпечені належним чином”, – сказав Аль-Фаліх.
Російський міністр енергетики Олександр Новак заявив, що негайного збільшення обсягу видобутку нафти зараз не потрібно. Однак разом з цим Новак вважає, що торговельна війна між Китаєм і США, а також американські санкції проти Ірану створюють нові проблеми для нафтових ринків.
Переговори завершилися без офіційних рекомендацій щодо додаткового збільшення видобутку нафти.
Ціни на нафту на цьому тлі залишаються вищим 79 доларів за барель. Так, грудневі ф’ючерси на нафту Brent за станом на 11:08 за київським часом торгуються на рівні 79,67 долара за барель і зберігають тенденцію до зростання
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас